31 oktober 2008

Hah jag har höstlov, men sova får man inte göra! Idag började de halv 8 ungefär, jag låg kvar rätt länge men sen så ringde det också på hemtelefonen, så jag gick upp kvart i 9 eller nåt. Den som ringde sa inte något tillbaka, det spelades endast musik och sen la människan på, så gick upp i onödan!
Idag ska jag åka hem till farsan, hämta presentkort på bio , åka o träna bowling, sen vid 18 ska jag hem till några vänner.  Jag orkar inte lägga ner någon kraft o energi på att klä ut mig, så jag får väl ta på mig vanliga kläder.
Men nu måste jag allt ta och göra något annat, Ha de gutt!

GRATTIS IDA! ;D

Ja ja må hon leva, ja ja må hon leva
Ja ja må hon leva i hundrade år!
GRATTIS Ida på 14 års-dageN!

Hoppas du får en bra dag med  presenter och kanske en tårta?   :D



None      

30 oktober 2008

Dagarna rullar på och det är redan torsdag, igår fick jag reda på att min plattång hade kommit, som frisören Jimina  hade beställt. Ska nog åka dit och hämta den idag, sen får jag se ifall jag orkar bowling för vill egentligen ha någon som är med och kollar, så jag inte börjar med något annat fel. Imorgon blir det att komma hem till julia på halloween mys typ, och vi skulle klä ut mig, vilket jag vägrar. Jag gillar det helt enkelt inte, så nu ska jag få låna en hatt eller nåt, för jag är verkligen ingen person som gillar att klä ut mig. Kommer ihåg när jag var mindre, alla klädde ut sig till något och jag åkte rullskridskor bredvid för att jag vägrade klä ut mig. :) Så det sitter kvar sen man var liten.
Idag började de såga klockan 9, jag känner att jag verkligen får sova ut, noot!. Men sen på fredag ska jag sova hos farsan för nicke ville ha mammas lägenhet själv, för simon skulle komma hit och ha några mer vänner här. I helgen vet jag inte vad som händer, men får väl se, kanske blir bio om kusinerna vill och kan.
SKa dra mig, äta lite frulle och så .  Ha det guutt!


29 oktober 2008

Jaha idag fick man inte sova så himla länge, de över oss håller på att flytta härifrån så de håller på att renovera deras lägenhet. Men varför börja borra och banka så jätte tidigt? Alltid när det är lov, så ska de banka å dona!
Idag blir det att åka till hallen kan jag tänka mig, träna och träffa folket vilket jag själv inte gjort på 2 veckor eller nåt. Måste verkligen komma igång med träningen, för jag tänker inte spela en match om det inte fattas folk, för jag måste få bort en grej i slaget som det tog mamma 10 år att få bort helt. Jag fattar inte varför jag börjat på det, spela ju så jätte bra innan. Menmen, jag ska väl hoppa in i duschen, blåsa håret, platta håret och sen dra till hallen.
Ha det guutt!

28 oktober 2008

Ja då var man hemma i Göteborg igen, resan gick bara bra, men det var jätte tråkigt att vänta de där 3 timmarna i Helsingfors. Man gick runt lite, lyssna på musik, spela spel på mobilen och åt lite. Vid 17.20 gick flyget, inte en minut sen när den landa i Göteborg!. Efter att jag fått väskan så gick jag ut för att träffa morsan, ;D verkligen gött att komma hem. Det heter ju Borta bra men hemma bäst, och det stämmer allt.
Vi åkte till affären, köpte revbenspjäll och lite baugett m,m. Sen åkte vi hem och åt de mumsiga revbenspjällen sen gjorde vi väl inte så mycket mer. Kollade på Prison Break också, glad att den har börjat igen. Bästa serien ever!
Men nu ska jag försöka antingen packa upp väskan, för den brukar alltid stå och mögla i veckor innan jag ens öppnar väskan, sen när mor kommer hem får jag nog betala min mobilräkning också. :)
Men nu ska jag dra, Ha det gött !

27 oktober 2008

HEMRESAN TILL GÖTET!
Uleåborg - Helsingfors 12.55
Vänta 3 h och 20 min i Helsingfors
Helsingfors - Göteborg 17.20
Hemma: 17.50!

Ja nu har man vaknat, och jag ska om ca 40 min dra till Helenas jobb för att säga hejdå.
SÅ nu är det dags att fara hem till sitt fina Göteborg!
Jag hoppas det verkligen inte regnar och skit när jag flyger upp och ner, för det är det värsta jag vet, annars tycker jag att det är skoj att flyga. :)
Kommer självklart sakna kusinerna men vi ses nog vid jul igen.
Nu blev jag otroligt dålig i magen, eller morgontoalett besöket har jag ej gjort än, måste göra de så Ha de guutt!

26 oktober 2008

Sista dagen här i finland, rätt skönt att snart få komma hem till Sverige / Göteborg! Hela veckan har varit soft egentligen, inte gjort så mycket mer än att gå ut med deras bedårande hund Laku, vart på bio två ggr, vart på stan för att köpa kortlek. Sen har vi verkligen softat och hyrt film nästan varje dag, så det har vart skoj. ;D
Måste bara säga att High School Musical 3 är bääst, och den bästa filmen av de tre. Ett måste att kolla på dem alla!, eller köpa dem som jag ska göra om något år då den blir billigare. :) Kanske önska sig alla tre filmer när man fyller 20? så slipper man betala själv.
Nu ska jag väl packa det sista, och sen imorgon vid 12.55 åker flyget upp i himlen och jag landar i helsingfors en timme senare, och sen tar nästa flyg lite senare och kommer hem 17.50 i svensk tid!.
Ha de göött ! :D

      <
==== Kusinernas hund Laku!

23 oktober 2008

Halloj, halloj!
Flygresan till Uleåborg gick smärtsamt, men var allt lite segt att sitta på Helsingfors flygplats i ca 3 timmar innan planet till Oulu gick. Drev tiden genom att sitta å käka mackor , spela harpan på mobilen o lyssna på musik, det gjorde jag hela resan. Kom fram vid 16 på tisdagen och där Emma, Ida och Idas kompis Anna. Vi vänta på min väska och sen tog vi bussen in till stan för att sedan käka på Max, ett pizza ställe. Vi alla delade på två pizzor, gissa vad vi hade på den då? Vi hade det vanliga ost, tomat såklart, men sen hade vi även på bacon, salami och majonäs. Jag trodde först inte mina öron när de sa att vi skulle  ha grejerna på, men det smaka faktiskt ovanligt gott! allt smällte i munnen. Sen tog vi bussen hem, var inte särskilt pigg efter resan, och orka bära på en klump till väska. Ida o Anna tog min väska och sprang hem, för Helena hade inga nycklar, jag och Emma hyrde en film "the heartbreaker kid", den var väl relativ, men inte den bästa filmen jag sett precis. Sen gjorde vi väl inte så mycket, blev läggdags och den nya dagen blev slapp och seg.
I onsdags då så kom vi inte ut fören vid 15 tiden, innan dess sov vi, och kolla på film. Jag o Emma gick och lämnade några bokföringspapper, satte in pengar på Helenas konto, köpte en macka med enbart cent och någon euro. Sen gick vi och handla mat, gick hem och där satt Sofia, Emmas kompis. Vi hade bestämt lite hastigt o lustigt att vi skulle se på bio, filmen Wall-e. Så vi var tvugna att springa till deras lilla biosalong och köpa två biljetter. Filmen var bra och våran frukost blev popcorn och dricka! klockan halv 5, inte särskilt bra. Vi gick hem igen , börja typ laga våran mat som vi egentligen skulle fått i oss innan bion, men så blev det ju ej. Det blev pasta med köttfärssås, riktigt lyckad! ;D Sen på kvällen gjorde vi inet allt för mycket, satt vid datorn, prata och när ida kom hem kolla vi på Askungen 3. Orkade inte se färdigt på den, så vi gick och la oss.
Idag ska det bli en städdag här, dammsuga, plocka undan saker, och baka en liten kaka. Blir nog jätte bra ..
Men nu ska jag sätta punkt här, blev ett väldans långt inlägg, men ja föresten. Linus vi ska se Wall-e om du vill, jag kan se den massor av gånger. ;D
Ha de göttans ! :)

20 oktober 2008

Imorgon går flyget 09.50 från Landvetter, skönt att komma härifrån men kommer såklart sakna morsan, o några andra också. Men idag ska jag strax åka till pressbyrån, ringa till körskolan o boka körlektioner, växla in pengar till Euro.
Annars i helgen gick spelet skit igen, så jag har bestämt mig att jag inte ska spela matcher utan bara träna, träna, träna tills jul, sen får vi väl se vad som händer.
Annars så måste jag ju köpa svenskt godis till kusinerna, för de ville ha det, så denna gången ska jag inte glömma köpa det, så det får jag också göra idag, packa väskan och tvätta kläder. Så fullt upp!
Men nu måste jag dra, annars får jag bråttom ;D. Ha det gött !

17 oktober 2008

Då var jag i skolan idag, vi fick göra matte, sen kollade vi på nyheterna, matte igen och sen fick vi välja vad vi skulle göra, jag gjorde lite svenska. Sen i slutet hade vi teorilektion med Adele.
Jag själv måste tydligen städa lägenheten helt själv för att Niklas är sjuk och han lovade att vi skulle dela på disken för den är gigantisk!, men icke. Sen ska jag plocka undan kläder och så i rummet, o kanske dammsuga, för det skulle tydligen vara rent när mor kommer hem imorgon!. I helgen händer väl inte allt för mycket, ska bara spela bowling på söndag, är reserv. För spela bowling är inget jag kan göra just nu iaf, byter spelsätt och det är jätte jobbigt. Men annars ska jag ju träffa rebecca imorgon, för hon är i Göteborg i helgen. :D
Ha det gött !!

16 oktober 2008

Igår när jag satte i min laddare i eluttaget så ser jag en spindel springa i hörnet.
Jag gillar inte spindlar så jag kunde ju inte ta bort den.
Jag visste inte vad jag skulle göra så jag satte en redbull burk över den, så den redbullen står fortfarande i hörnet med förhoppningsvis spindeln under. Jag undrar hur jag ska klara mig när jag flyttar hemifrån, när jag inte ens kan plocka bort en spindel. Men idag stannade jag hemma från skolan, har jätte ont i magen men imorgon måste jag till skolan för jag måste skriva ut bekräftelsen för flyget. Har egentligen skrivare hemma men har ingen dator där den är, så då blir det svårt. Nu ska jag gå, kanske äta lite och kolla lite på tv. 
Ha det göött ;D

15 oktober 2008

Jaha då var det klart!, jag har tagit ledigt från skolan tis-fre nästa vecka för att åka till finnlandet. ;D Min yrkesvalslärare skulle avboka torsdags mötet med arbetsförmedlingen och fixa ett möte så vi får åka till arbetsförmedlingen och ha det mötet där istället för i skolan, men det gör ju inget. När jag kom hem så bokade jag flygbiljett helt själv, så nu åker jag nästa vecka på tisdag till Uleåborg. En extra vecka ledigt är ju inte helt fel!, vi har ju lov efter kussarna så de är ju så perfekt ;D. Annars idag har man bara vart i skolan, gjorde lite arbetsliv, engelska, livskunskap, datorkunskap och så, helt okej dag ändå.
Men nu ska jag ta o göra annat, Ha de gött! ;D



e

13 oktober 2008

Idag har man inte gjort så hemskt mycket, kollat tv och så.
Igår kväll kollade jag o nicke på en film, som heter Babel. Den hade fått 5or i utlåtande och att det skulle vara en jätte bra film, men gött tänkte jag o brorsan. Så vi satte oss och kolla på den, den första timmen förstod man inte sammanhanget, när det var ungefär 15 min kvar av filmen förstår man att allt hängde ihop, men vi tyckte att den inte alls var bra och att den var allmänt seg. I helgen spela man matcher, och sjukt dåligt gick det, men som sagt håller på att ändrar i slaget så det var inte så lätt att spela då. Hade en bra serie på 180 och sen en hyfsad på 151, resten var skit!.
Nästa vecka ska jag troligen åka till Uleåborg till kussarna Emma och Ida! ;D
Så då tar jag troligen ledigt från tis-fredag och stannar till söndag eller nåt, får se hur länge de orkar med mig.  Längtar bara bort och då får jag ju faktiskt hela 2 veckors höstlov. Tihi! Efter det så är det en vecka i skolan och sen 3 veckor praktik.
Men nu ska jag fortsätta kolla på 2 ½ men ;D
Ha det gött !


Föresten, grattis Richard på 20 års dagen! ;D

11 oktober 2008

Jaha då var det lördag och igår fredag hände väl inte särskilt mycket, var i skolan och sen åkte jag hem för att äta lite mat, skulle göra en sås, men den blev så misslyckad så jag slängde såsen i toaletten. ;D men nästa gång kommer nog gå lite bättre, man lär sig ju av sina misstag.
Snart ska jag ta och äta nåt, så jag orkar med dagen. Blir match idag och jag är reserv pga att jag håller på och ändrar i mitt slag och inte har hittat den rätta känslan än. Men hoppas det kommer snart för gillar inte att va reserv. Har lägenheten för mig själv nu en hel vecka, mamma är i Malaga (spanien) och har golfträning där med några andra folk också.
Men nu ska jag ta och äta nåt, borde diska också för vi har inga tallrikar, eller glas men är borta hela helgen så det är Niklas som drabbas av det, men jag tror inte han diskar ändå. :P

9 oktober 2008

Jaha då har det gått ett bra tag igen innan man uppdatera men som sagt palla som alla ungdomar säger.  Det har inte hänt så mycket, en tävling i helgen, jobba på pressbyrån mån.-tis, och skolan resten av dagarna. Usch sista året är verkligen sjuukt jobbigt, man orkar inte med nåt, allt är bara allmänt segt. Alla dagar man inte är i skolan, mår man sjukt bra, sen kommer man till skolan och det är skit ;D. Vill ta ledigt hela tiden, och lätt att jag ska göra det, ligger före i typ allt, trots att jag är borta 2 dagar i veckan, lite sjukt, ja!.
Annars mår jag väl bra ;D, i helgen blir det dubbel match fast en på lördag, sent på dagen och sen andra matchen söndag tidigt på morgonen :/. Men annars händer inte så mycket, så ni får alla ha det så gött, :D

3 oktober

Igår så blev det ju kost och hälsa, mamma kom och hämta mig, så åkte vi till bowlinghallen för att spela lite bowling som det inte blev något i onsdags. Jag höll på att bryta ihop, fastna med tummen hela tiden och bollen flög flera meter ut på banan med lite studs!. Jag gav upp efter 20 min och mamma ringde till Ahlqvist för att fråga ifall de hade mycket att göra, men de hade det rätt lugnt så jag körde dit och han borra upp tumhålet lite och det blev likadant som spärrbollen. Fick testa lite slag och fick hjälp med en idiotisk grej jag har börjat med. Börjar bra, och sen vrider jag in tummen emot kroppen, armen kommer i en båge och sen får man svårt att få tillbaka armen till rätt ställe och spela ut den rakt. Det kämpade vi med i typ 20-30 min. Han höll emot för att inte jag skulle gå ut med armen och vrida tummen inåt, och det känns sjukt, men när jag släpper bollen så rullar den betydligt bättre. Så mycket pendelträning, mer styrketräning och hjälp med att hålla armen till kroppen. Mycket extra träning, men ska man bli bra så är det ju de som gäller.
Efter den extra träningen jag fick åkte vi till lamphuset för att kolla på läslampa, sen åkte vi till affären för att köpa mat. Åkte hem, lämnade maten, sen åkte vi till golfranchen för att mamma skulle slå ett par bollar. Åkte hem och laga mat o hade en kväll framför idol o nån fotbollsmatch.
Körningen allt som allt gick jätte bra, ska börja köra i rusningstrafiken för mamma tycker det går bättre nu och hon litar på mig helt och hållet. ;D
Men nu ska jag kolla lite på tv, ha de gött allesammans. :)

2 oktober

Idag börjar man klockan halv 1 och har en endaste lektion! kost och hälsa, men man måste ju gå som jag inte är i skolan på måndag/tisdagar.
Usch vad det regnar och jag ska ut om ca en timme, hoppas det slutar upp när jag ska ut, för jag brukar ofta ha oturen med att det börjar ösregna när jag är ute.
Igår var man i skolan, och sen åkte man till Kaima för mamma var där. Både jag och mamma var trötta och utslagna så vi åkte hem istället och jag körde bilen såklart. :) Lite inpå rusningstiden men gick jätte bra ändå. Sen på kvällen vart jag helt slut men ändå kunde jag inte sova. Men vid 23 ungefär somna jag gott och vakna upp vid 10 idag.
Men jag ska försöka platta till håret lite nu, ser ut som ett trött troll.
Ha det gött allesammans :)