22 december 2007

Hej hopp allesammans :)
Idag är det dagen jag åker, resan blir oändligt lång och kommer inte fram till Kuusamo fören på söndag kväll.
Idag vakna man konstigt nog redan vid 4 på morgonen, sen vid halv 5 och såvidare. Men klockan 8 gick jag upp för att gå och duscha, så nu är man ny duschad, packat de allra sista - men konstigt nog känns de som jag glömt en hel del. Men snart ska lasset gå till torget för att också köpa de sista, vinter strumpor, underställ m,m xD. SEN går pick och packet till Stockholm. 5 timmar med bil, sen massa timmar med båten och när vi kommit till Åbo är det 11 timmars körning - jippie (NOT).
Men ville bara önska alla en riktigt GOD JUL, så ät gott, må gott och hoppas ni har vart snella så tomten knackar på dörrn!.
GOD JUL!

21 december 2007

Idag vakna man tidigt med ont i magen, och åkte redan vid halv 11 till stan för att köpa sista grejorna till resan m,m. Riktigt hemskt är de att gå på stan nu, de är så mycket folk och köerna är långa.
Annars så har man vart hos far och fick ett par klappar där, ni skulle sett en julklappsinslagning, den var riktigt jobbig och öppna men fick tillslut upp den och de låg 4 trisslotter. Sen fick jag ett presentkort på JC - 600;- , och harry potter - fenixorden, filmen xD. Tack så mycket.
Annars har man gått lite på torget, växlat pengar till euro och nu på kvällen börjat packa lite grejer till imorgon. Hatar verkligen att packa, men gör man de i sista minuten får man skylla sig själv. Ipoden får man inte heller med sig!, hemskt. Men kameran ska med, annars är de inte lönt xD.
Aja måste väl packa färdigt, usch. Ha de fint och hoppas ni alla får en underbar jul. KRAM

20 december 2007

Idag var man i skolan en halvtimme, promenera sen tog jag och amie bussen hem, för vi ville inte vänta en halvtimme innan den andra bussen kom. :P :D Så nu har man lov, gött äre.
Åkte till torget, och konstigt nog var de rätt mycket folk redan vid 10.00. Men de blev två st presenter till emma och ida :) Vid halv 4 så tog jag 50 bussen till korsvägen för att träffa kusinerna och sandra för att åka skridskor. Det var allt skoj, gick en liten runda, och köpte oss donuts med socker på - yummie, det satt fint i magen, fast vi gick till bussen därefter och köpte oss en dricka :) Gott
Kom till torget och träffade rebecca , rooligt värre ju - fick våra skratt men vem kan inte skratta med den tjejen?
Tack för denna dagen, har verkligen vart skoj att träffa er igen .
Nu ska jag sova godnatt xD

19 december 2007

Det har allt vart en bra dag idag, skolan började med lite prat, och små lätta uppgifter. Men det är ju slutet på veckan och lov imorgon, så förstår att de inte startar något nytt arbete. Fick skriva en julsaga med hjälp av att komma på 10 st substantiv, 10 st verb och 10 st adjektiv. Det skrev man sedan en saga om. Men annars så gjorde man väl inte så mycket mer än lite engelska och fick sluta halv 3 istället för 15.00.
Efter skolan åkte man till torget för att köpa en julklapp till en kompis, hoppas hon blir nöjd!, men ack om du öppnar innan julafton. :)
Annars har man spelat bowling med klubben, sista träningen och de gick faktiskt riktigt bra :) Sista var såklart bäst  men är också nöjd med andra serien. Sista blev 177 och missfri med 1 hål och 2 strike. De är NEDRANS bra!
Vi åkte därefter till lenas skola (kommer för tillfället inte ihåg vad den heter) men hade julklapps avslutning med klubben, fick varsin macka och en lussekatt med julmust :) Gott!, sen fick vi alla välja en julklapp och jag fick allt en fin klapp.
Annars har man inte hunnit göra så mycket, men fick göra de jag skulle göra idag och imorgon är en till dag med massvis av planeringar.
Go kväll :)


18 december 2007

Idag var skolan riktigt seg, på morgonen blev de Oä-tolvan med Stina och lite prat om ditt och datt.
Sedan blev det rast i 20 min och film efter rasten - ett öga rött, bra film faktiskt.
Lunch rasten blev seg och man sov ungefär hela rasten 1 ½ timme, det är vårat liv där - sooova i sofforna.
Efter den långa rasten så blev de pyssel, alla fick välja vad man fick göra, så jag gjorde två stycken julkort. Har iofs redan skickat årets julkort men ja, de kan väl bli som prydnader eller nåt.
Annars har man letat och letat efter presenter, aah blir galen när man ska försöka hitta något, helt katastrof.
Men aja får bli att leta imorgon också, efter skolan sen blir det bowling - har inte spelat på veckor nu. Sen senaste matchen tror jag, lycka till säger jag allt!.

17 december 2007

Igår hakade sig hela datorn och orkade inte skriva om de jag hade skrivit. De sparades inte heller, så skriver lite kortfattat om dagen igår.
Igår blev det julbak med kusinerna , de var allt mys - fick lite julkänsla iaf. Lussebullar och pepparkakor blev de, så fick man god mat och efter maten så satte vi glasyr på lite pepparkakor.
Idag rullade skoldagen på bra, Anna den gamla assistenten kom och hälsade på - jisses vad alla blev förvånade, men gud vad vi saknar dig. Sen fick man inte bättre nyheter av Sandra den assistenten vi har nu, hon ska tyvärr också sluta för att plugga och försöka hitta ett fast jobb. Kommer sakna dig också!
Så nu har ni allt att stå i er, sök efter TVÅ assistenter, för de behöver vi.
Annars efter skolan vid 17, så åkte vi till Mykonoz - grekisk restaurang för att äta med skolan. Maten var god, åt kycklingspett med potatis och någon slags sallad med fetaost m,m.
Annars har man inte gjort alls för mycket, tatt de lugnt och kollat på prison break som jag inte kollade på de förra måndagen. Sista avsnittet på detta året också, hemskt tråkigt. Men nu kanske man kommer i säng i tid?

15 december 2007

Då har man vart med sina sköna vänner idag.
Vi åkte till Liseberg vid 15.00 och fick vänta på rebecca ca 5 min.
Men när vi väl kom in så börja vi köpa donuts, jättegott verkligen, annars så traska vi runt där bland folkmassan, och de var verkligen sjuukt mycket folk, men nu har man vart där under jul också, så det känns bra. :)
Anna och Julia åkte hem vid halv 7 för att anna skulle hem till ett par gäster och Julia följde med för att anna skulle få skjuts. Så då gick jag och rebecca runt lite, hon köpte en studsboll och sen gick vi ut för att dra till centralen för att hämta en tidtabell för Buss Grön. Satte oss och prata på en stol, och träffade på två killar som kom fram och sa Godjul och undrade varför de var så mycket Emo barn i stan. Sen när de gick så sa den ena killen, jag ringer dig!
Jag tänkte: Lycka till :) men sa aa gör du så, god jul på er som att de sa de till oss :)
Träffade Sara också , trevligt värre. Annars har man inte gjort så mycket, suttit på en spårvagn och väntat på en buss i ca 20 min.
Men iaf, tack mina underbara tjejer för denna dag, ska strax sova, så får sätta punkt här.


14 december 2007

Fredag idag och resan närmar sig, fick besked i veckan att bilen ska vara full ända till stockholm och i ca 1 timme från åbo. Kaima ska följa med, hurraj - nej tack. Eddy och kaima där fram, jag, mamma och niklas där bak, vilket är väldigt trångt, rooligt att sitta där i 5 timmar. Men aja annars har dagen vart jätte seg.
Två elever i klassen säger väl de mesta? Alla klagar att vi inte lär oss något, men de kan vara bra att komma till lektionerna så kanske man kan lära sig nåt?
Slutade tidigt, och missa första bussen så fick vänta en halvtimme. Annars har man inte gjort något alls, kollat på tv och så.
Imorgon blir de att åka till liseberg med några vänner, en stund iaf, så får vi se vad som händer under dagen.
Vikkan era barn var ju sötast, hoppas alla mår bra och skönt att ni har fått komma hem nu :) All lycka till er, Vikkan, Tobias, Elias och Johanna. KRAAM
Sen är nog nettan med familj hemma också, efter en förhoppningsvis jätte skön semester.
Men ska nog sova i tid idag, sov middag idag xD Ha en trevlig helg allesammans.


13 december 2007 - Lucia

Dagarna har rullat på och det är redan torsdag den 13 december, det vill säga Lucia.
Igår blev de en jobbig dag, hatar skolan faktiskt och vill därifrån fort som f*n. Men får stå ut ett år och några månader till. Men man tar 1 dag i sänder och så rullar de förhoppningsvis på.
Annars idag har man haft luciafika , utvecklingssamtal och kollat på en teater - draculas jul. Som sagt fick man sitta där med läraren själv för ja de andra ville inte komma och kom på i sista minuten att de hade sett den förra året, så de gick hem. Som sagt, dagens svikare.
Annars har man inte gjort något alls, mer än att kolla på tv - thats my life.


11 december 2007

Idag så fick man sitta själv utan sällskap, ingen amie - men när hon är trött är de helt sanslöst att försöka få henne att gå upp. Men iaf låg typ och sov i soffan innan alla andra kom, hel skönt. :P
Sen halvsov man typ på lektionen, gjorde oä-tolvan, skrev en juldikt och försökte väcka våra datorer, men de ville inte funka. Men på eftermiddagen kom gunilla med trollspöt och fick igång varenda dator, vet inte hur hon lyckades, men de gjorde hon iaf. Fick göra nån uppgift i turism, lite roligt - men när man inte hittar svaren blir man ju galen.
Annars har man inte gjort så värstans mycket, bara slappat, och mamma blir lika besviken varje gång man inte har diskat. Diskmaskin vill jag ju ja :P, men de kostar rumpa.

Aja imorgon blir de bowling kan jag väl tro , nu är deinte så värstans långt kvar till finlands resan och inte heller till julafton, och inte heller till julavslutningen. Längtar

10/12-07

Idag kom man till skolan i tid, och ja det blev lite knas, både assistenten och den andra klassens lärare var sjuk, så de var lite kaos på morgonen, vissa i min klass bryr sig så alldeles för mycket om inte läraren är där. Försök själva om man inte har någon lärare för 5 min? Riktigt jobbigt, så hör man pust och stön hela tiden. Säg då inte att ni kan allt, och har för lätta uppgifter? Bullshiit!
Annars så har väl skol dagen funkat, lite segt men det är de väl alltid - oftast.
Efter skolan åkte jag till tandläkaren, och jag hade bra tänder, inga hål på 18 år.
Gick till torget och köpte en röd julstjärna :D as fin, så nu har vi en alldeles nicig julstjärna i fönstret.
Har inte gjort så mycket annat än att chattat och kollat mail, och frasse du är nämnd nu :P trevlig prick.
Nu ska jag faktiskt sova, ha de bra.

9 december 2007

Igår var allt en trevlig dag, först kommersen då.
På kvällen så gick jag till anna för att sedan åka till Oscar, vi hyrde film men såklart så blev de inte av, för vi ville prata och umgås istället.
Det blev god mat och mycket skratt :) Lika trevligt att träffa alla igen, de vart ett tag sen nu.
Kom hem vid halv 1 eller nåt, somna som en stock och vakna igen vid 14.00, sikken sjusovare ;)
Annars har man inte gjort så värst mycket, blivit sur på mor och tatt en blöt promenad, men de var skönt att komma ut ändå. Annars har man bara suttit här och tatt de lugnt.
Men ska ta och dra nu, kolla mail de sista innan sängdags.
Föresten så är de 2:a advent och typ två veckor till julafton.


8 december 2007

Jaha då var de dags att skriva en liten uppdatering för dagen.
Idag så åkte man till Kommersen Loppmarknad för att stå och sälja grejer vi samlat in.
Jag tog bussen 10.47 när jag skulle tatt bussen 11.47 och de slog mig när jag hade kommit dit. Så de var ju ingen mening att dra tillbaka, så gick till järntorget för att köpa yoggi och banan.
Stod där och huttra, fick sålt litegrann av de som vi hade samlat in, alltså väldigt lite :P. Men de kanske räcker till något roligt med klasserna. Inte vet jag.
Annars så stack man hem, och mami var hemma :D, maten var färdiglagat - spaghetti med köttfärssås utan champinjoner :D Allt för mig!.
Sen har man bara slappat och tatt de lugnt, föresten jag fattar inte hur morsan lyckas.
Hon hade lyckats ta bort de 16 första och typ 40 i mitten men de var bara 16 bilder som försvann av de jag tatt. :P Hon har ingen aning om hur hon lyckas men hon lyckas. Konstigt nog. Bilderna de hade tagit var as fina verkligen. Skarpa och bra!
Om ca 20 min, ska jag börja traska till Anna för att sedan gå till Oscar, han bjuder på middag och johan, louisa och julia kommer också. Trevlans värre.

7 december 2007

Ibland blir man bara riktogt besviken på vissa i skolan, idag skulle vi till Botaniska för att måla nåt med akvarell, det blev det idag också, men med 6 personer och två lärare när de skulle vart 15 elever och 3 lärare.
Men aja så är de, annars har man väl inte gjort så mycket mer än att diskat resten av den gigantiska disken vi hade, städat undan lite grann och de blev 4 st fulla påsar med skräp, 2 med återvinningsgrejer dvs tidningar, metal, hårdplats m,m. Sen två skräppåsar.
Men snart börjar Idol finalen och jag ska gå till affären bara och köpa lite chips :).
15 dagar kvar.

Föresten, mamma kommer hem imorgon :D glad.
Haha jag skrattar!!! Dr Bombay har kommit tillbaka med en ny cd-skiva, *Skratt*

6 december 2007

Jaha idag gick man på idrotten men fick gå hem efter första halvan, den andra halvan orkade jag inte. Hade så ont i halsen så de var inte lönt att sitta där. :P
Men jag kunde ju inte säga nej till KP för att stå i garderoben, så tog mig en kopp te och 2 ostmackor och sen vid ungefär halv 5 stack jag till  hallen.
När jag kom dit så såg jag en bil med ljusen på, men sen såg jag att de var KP som låg och sov stackarn, as trött var hon. Men den kwinnan kämpar på, inget får stopp på henne.
Vi fick faktiskt typ inget att göra, de var jätte lite folk. 34 på Vip, och ungefär 45 eller nåt på A och B ställena. Så vid kanske halv 8 så börja de bli riktigt segt. När jag skulle gå, så självklart kom de ett par människor som ville ha sina jackor. Tog av mig vantarna och hjälpte till och väntade tills rei kom :).
Men ja, annars så träffade man Rebecca på torget, för jag satt på 7an och senare satt hon på 1an, :P så vi träffades på torget :D rooliga berättelser om din körning. Skratta ihjäl mig inne på 7eleven.
Nu ska jag snart sova, för de blir en tidig uppgång och ja ska åka till Botaniska för att måla akvarell?? hahahaha
*16 dagar kvar till kuusamo*

5 december 2007

Jag vill kunna sova mer än 5 timmar per dag, idag sov jag inte alls mycket känns de som. Fick sedan ett samtal från Kp i klubben, och imorgon mellan 18-21 ska jag och hon stå i garderoben. Allt för klubben eller vadå? Är riktigt trött på att stå där när man har 30 andra medlemmar som kan stå?  Men de är alltid samma personer som får stå, och KP har stått nästan varje gång. Så dåligt!
Men aja ska nog dra till gamlestan ändå, men inte träna för är så trött så kommer inte ge resultat. Men måste dit ner för att vara lite social :P haha.
Så nu har man fullt upp denna veckan.
*17 dagar kvar*


4 december 2007

Ja idag har väl dagen vart bra, har överlevt ännu en dag i skolan! Hade stina på morgonen, värsta segt och harregud, man somnar ärligt på hennes lektioner. Väldigt segt att sitta och vara trött o lyssna på en väldigt lugn och sansad röst som pratar låångsamt, sömnmedel till tusen.
Vid 13 så blev de en teater i backa teater huset som de nu har byggt upp vid lindholmen. Den var bra, rolig och man fick sina skratt. :)
Annars har man inte gjort alls för mycket, gick till torget kolla lite grejer, men hade inte suget till att köpa något, bara liksom strosa runt. Fick köpt nya toffsar, mina lyckas alltid komma bort av nåt slag.
Gud jag känner mig frusen men ändå varm, tog tempen och hade då 36.4 , rätt normalt? :P
Aja måste nog sova om jag ska kunna komma upp, blev stressigt imorse, föresten så är de SVEN halt om ni inte har märkt de. Jätte svårt att komma upp för vår långa backe till skolan.
**18 dagar kvar till kuusamo*'

3 december 2007

Jaha då var denna dagen också förbi, jag lyckades sova 4 timmar ungefär!.
Igår natt var en hel del spring, försökte somna men gick bara inte. Sen störde jag mig på en hudflärp som hade lossnat under stortån, gick upp och klippte bort den. Sen la jag mig i sängen igen, somna inte då heller, då var den nog halv 1 - 1. Tillslut bestämde jag mig för att lägga mig i soffan med täcke och kudde å kolla på tv. De kom ingenting egentligen, men fastna för Poker tour. De spelade för miljoner!.
Vid 3 ungefär somna jag tror jag, älskar att somna med ljud när jag är själv. Annars är de scary ;P
Jag fick äntligen träffa mina underbarlingar, de hade visst saknat oss rätt mycket ;D.  Men vissa personer där är helt sjukt dumma i huvudet! De har NOLL respekt och fattar verkligen inte när man säger sluta.
Man blir faktiskt helt hjärnfuntad där ibland, och de kan inte prata svenska heller, utan använder väldigt hårda ord. Sammhället/skolan håller på att falla ihop.
Men annars så var väl dagen på topp, fick köpt brödet men inte har niklas diskat, de blir bara mer och mer men jag tänker INTE diska, för gör allt annat.
Saknar min kamera faktiskt, just nu är den i USA med mamma. Men får den på fredag igen, och där på lördagen så ska jag och några andra hem till Oscar, blir en sen kväll. Men de ska nog bli roligt.
Bara 19 dagar kvar till Kuusamo!

2/12-07

Jag skulle verkligen inte ens klivit ur sängen för att spela bowling.
Vi förlorade rätt stort faktiskt, jag skada knät och spela rumpnisse dåligt.
Men om vi skulle haft en RESERV så kanske vi kunde knaprat ihop lite mer poäng? usch, verkligen hatar spela utan reserv, tycker de ska vara ett måste att ha det. Vissa kan skada sig rejält och inte spela, vissa spelar dåligt och hittar inte de braiga spelet som delvis jag gjorde. Kanske hade 7 strike lite spärr resten hål och miss!. På fyra serier riktigt dåligt. Föresten min 10 åriga kusin sofia slog mig på 3 serier, hon fick 380 och jag fick 378. Så grattis, och du kommer bli grym om du fortsätter spela som du gör :D.
Annars så gick man till åhlens och köpte en present och en film till mig själv. :)
Sen åkte man bussen till ICA och köpte mat hem, köttbullar, varmkorv, marrängswich, cola, chips, och äppeljuice. :D MEN jag glömde köpa bröd , så de får jag väl köpa imorgon.
Annars har inget hänt, och imorgon ska jag till skolan igen efter 5 veckor. Saknar er tjejer, men nu ska jag göra något vettigare. Puss

1:a Advent

Men idag är de minnsann 1:a Advent och hjälp vad man har att köpa känns de som, men gör de väl de sista dagarna innan jag åker till finland må jag tro.
Idag blir de bowling i frölunda hallen, nära och bra för min del iaf. Det tar 10 min med buss och en 15 min att gå. Men idag tar jag nog bussen som går 12:22.
Annars ska jag väl handla lite mat, så vi inte svällter ihjäl här hemma under veckorna. Niklas föreslog att äta de gamla vanliga Makaroner med Köttbullar/falukorv, så får köpa detta så ska han diska.
Men nu ska jag ta och vakna upp lite, bussen rullar om 22 min och ska gå om 11!

1 december

Idag vakna man rätt tidigt oavsett att man hade lagt sig vid 03.00, och var pigg faktiskt.
Vädret var uselt och de var ju inte roligare att åka till gamlestan för de.
Blev match vid 11.20 mot blåvitt, och det är nog den matchen som var värst att förlora. Hatar verkligen att förlora, och det var riktigt jobbigt.
Vi tog ledningen med 3-2 sedan blev det 5-5 efter andra, 9-6 till oss efter tredje, men vad f*n gör inte ifk då, jo en 0-5 så det blir 9-11 till dem. Vi behövde bara ta 2 enstaka poäng, men poängen var på ifks sida, och fy fan vilken tur de faktiskt hade. Riktigt besviken är jag på både mitt 2:a slag och att vi inte tog hem de.
Jag började iaf med 170, och sedan gör man 140 med ungefär 5/6 miss inklusive hål där också, och täcker ut.
Men annars blev de hem till nettan och tacos, riktigt gott :)
Ska ta och kolla lite på tv nu, ha de braa folket ;)
Och får göra de rätt, de var inte idag 1 advent var, utan imorgon som advent alltid är på en söndag. MEn de är typ 23 dagar kvar till julafton hörreni, så skriv en önskelista , de blir tomten glad över :)