usa - 30/11-07

Jag fick precis ett samtal av min mor. Flygresan hade gått bra, och jag är bara lite avis.
De hade åkt ett sånt dubbelplan, jätte stort plan. De hade 10 säten på varje sida om jag inte hörde helt fel! men nu var kl 16.00 där i USA och här är klockan 22.00, så några timmar emellan är de allt.
Men ja, nu ska jag se på filmen som visas på 3an :P Riktigt rolig är den.

Idol . 30/11-07

Ja vad säger man, idol har nog skapats för att man ska gråta till vissa såkallade HALLELULJA moment!, jag måste ju erkänna att jag vara nära att fälla tårar när marie picasso sjöng men när Amanda sjöng låten hallelulja så fall de tårar!, jag brukar faktiskt nästan aldrig gråta men när juryn eller kisthi ställde sig upp och gjorde en stående ovation så brast de!. För vem mer gjorde det de?
Annars så var man hemma idag också, hade ingen ork att springa i trappor och upp och ner, så jag fick ringa och säga att jag tyvärr inte kunde komma.
Men de var väldigt bra val, för kan inte överanstränga mig utan att halsen ska krångla.
Nu ska jag kolla på idol igen,  :)
Imorgon så är de 1 advent, de går snabbt må ni tro!

Uppdatering: Amanda och Marie gick till Finalen i globen, verkligen rätt gjort av alla som rösta!!.  

            image101


U.S.A

Jaha imorgon klockan 07.00 sitter mamma och eddy på ett plan till USA, mamma ska hjälpa några av deras kunder med deras mail, så de förstår liksom vad de ska göra ;)
I en hel vecka blir de MEF :D Mamma, Eddy fritt!. Huset tar man hand om själv, de värsta är väl att de inte diskar eller städar innan de åker, men tur att hon tvätta iaf, så har man lite rena kläder ;)
MEn fatta, johanna får TV:n i en HEL vecka utan att eddy ska kolla fotbollsmatch resultat, de är ju helt gudomligt skönt :D :P *sch, säg inte till någon* :D

image100  

29/11-07

Jo idag vakna man nog vid tjugo i 1, riktigt skönt faktiskt.
Idag har man inte gjort så mycket mer än att legat framför tv:n och kollat på King Kong, slutet är ju så hemskt när gorillan dör. Annars så följde man med mor till Annika på axcenti för att hämta en golf bag typ.
Sen har mor packat för hon ska ju till USA imorgon, Gud vad jag vill med men man kan inte alltid få som man vill. Får ju åka till finland den 22-28/12 :) så de ska bli kul.
Vet egentligen inte vad jag ska skriva här, de känns lite meningslöst faktiskt.
Imorgon åker man till Br leksaker  för sista gången :D gött de ska bli va, längtar till skolan så de är inte sant. 
Nu ska jag kolla lite på tv sen får man väl gå och sova.
Föresten nu äre bara 25 dagar kvar till julafton :P

28/11-07

Nedrans vad tråkigt det är att vara hemma och ha ont i huvudet, magen och lite i halsen. Stannar nog hemma imorgon också, sen har man inte tränat någon bowling och har minst två matcher i helgen. Egentligen just nu är mitt sug värstans dåligt, orkar inte med något alls nu.
Vill faktiskt tillbaka till skolan nu, orka mer veckor utan skolan. Visst den är seg, men människorna i den skolan är helt underbara. Till och med lärarna.
Aja jag orkar inte skriva mer, kollar på tv.
Ha de bra , föresten snart är julen här. :p

27/11-07

Hej hopp!
Idag vakna man och kände att idag var ingen bra dag, de börja med att jag hade jätte ont i halsen och lite halft förkyld. Så jag ringde till mor och sa att jag inte mådde bra, och de hördes sa hon. Sen vid kvart över 8 ringde jag också till Br Leksaker och Petra sa också att jag inte lät att må sådär jätte bra. :P Så jag stannade hemma, somnade om rätt snabbt och vakna lite då och då men somna lika snabbt igen. Vakna igen vid halv 3, SKÖÖNT att få sova så länge. :D Det behövdes verkligen, men idag har man inte gjort mer än att kolla på tv, ätit halstabletter, druckit te och tatt de lugnt. Riktigt soft, men blir alltid lika segt att vara hemma.
Går till praktiken på torsdag igen, för att vara riktigt säker. Annars händer inte så mycket, men ska ge mamma datorn nu. :P Så ha de fint, här ska ni få en söt bild av den grejen mamma gav mig igår :D.

                                             image99

26/11-07

Idag när man kom till praktiken så säger Petra att jag ska komma ner till henne i affären när jag var färdig, jag gick till hennes kontor och hon börja säga att "jag vet att du har hand om småsakerna och jag blev nästan arg när jag såg hur tomt de var".
Men konstigt, jag kan inte hjälpa att jag inte jobbar där på helgerna din nöt! Hon bara, när jag kom hit idag så ser jag att de är såhär tomt och lalala, blev nästan sur men försökte att vara lugn och säga att när jag gick härifrån i fredags så var de fullt, och då måste de ha köpt en jäkla massa. Hon bara okej, men se till att de är fullt m,m innan du går hem, sen häng upp fiffi huset du gjorde förra veckan och så. Jag hann fylla upp småsakerna och tog lunch kl 13.05 när man ska ha den kl 12!. Nä just de jag jobbar inte alls, bara jobba 25 min mer än vad jag egentligen skulle göra idag. Man får bara skit vad man än gör, ska bli så gött att lämna på fredag och börja skolan.
Men annars så har man köpt Ibumetin för magen, min mens vecka är helt sjukt jobbig, så lever på värktabletter just nu. Aja annars har väl inget hänt, bara tatt de lugnt idag, har vart hel trött.
Men nu ska jag sova, ha de bra. Puss

25/11-07

Idag har man vunnit en b-lags match men ändå spelat så ruuttet. Eller tydligen så hade slagen vart bra men inte liksom resultatet. Men måste bara bli säker på spärrspelet , fattar verkligen inte varför just de ska skita sig. Om jag inte hade missat så förfärligt så hade jag legat på typ 160 i snitt, istället för f***ing 140. :@
Vill men ändå inte spela i a-laget nu, men i helgen får man se vad som händer, för de är massa matcher känns de som. Men får se vad som händer, nu blir jag iaf inte besviken om jag inte hamnar med i a-laget. Vilket jag blev de andra matcherna jag inte fått spela. 
Aja annars har man inte gjort så mycket mer, kollat på tv och tatt de allmänt lugnt som vanligt ;p 

Ca 1 månad kvar till julafton, och ja de ser inte ut att bli en jul här hemma , utan i kuusamo med släkten. Trevlans värre. Tiden går snabbt och hoppas de faktiskt blir snö.


24/11-07

Igår efter praktiken åkte jag till Ytterby för att träffa Rebecca med hennes unga små bröder :), vi hade de så gööra trevligt, gjorde pancakes, kolla på Mr Bean, prata goa gamla minnen och annat. Sen blev de en hel del onyttigt, men de var fredags mys ;) Somna kanske vid halv 3 eller nåt, och jag vakna igen vid 6 för att rebeccas lillebror skulle på loppmarknad eller nåt och sälja massa grejs. De bråka lite och då vakna jag :P haha. Men fick sova till ungefär 9 eller nåt.
Vid 13:03 tog jag bussen till gamlestan för att kolla på killarna när de spela, de blev torsk med nåt typ 12-8 eller så och andra matchen 10-10. Riktigt dåligt att de tappa 5-0 i tredje serien när de hade taget med 8-2. *suck*
Annars har man stått i garderoben igen med mamma och elén, de var faktiskt riktigt trevligt men de var så kallt så man huttra ju sönder. Micke och Carro kom och avlöste oss kl 21.00 så då var de hemdags :D.
Nu sitter man här och softilerar, funderar på att sova alldeles faktiskt, är riktigt seg ;)
Och får väl gratta Patrik till hans 18 års dag idag. Så GRATTIS :D

bara 24 dagar kvar till julafton!

22/11-07

Idag gick man upp i tid, men ändå var man nära på att missa bussen. Men morgornar för mig är sämst, alltså helst sova till 10, eller betydligt längre än att sova typ 6 timmar och gå upp å jobba på br leksaker.  Uuuue, fast får iaf ca 1 timmes sovmorgon när jag praktiserar. Annars sitter man ju på bussen 07.00 :p
Idag var man nere i lagret för de mesta, de tog sådan tid , sen klistra man fast fiffi figurerna i fiffis hus, som jag sedan ska sätta upp i taket. 
Annars har jag bara vart hemma, tatt de lugnt. :) Skönt värre och jag ska nu sova för är helt cp trött :P
Julen närmar sig med stormsteg - men som vanligt så känns de inte som de, men ja. :)
Puss! 

Och imorgon träffas du och jag :D de var as länge sedan nu, de får de bli skärpning med. :D PUSS pårej

21/11-07

*Usch fick ta tag i den jobbiga dammsugan idag, värsta mardrömmen*
Men annars har väl dagen vart bra, prismärkt varor med 25, 15 och 40;- lappar!, fyllt på color kids grejerna, samt småsaker framme vid kassan! I slutet av dagen fick jag börja med en demo, fiffis hus ska hängas upp i taket med gubbar och annat i själva huset, så imorgon lär jag få klistra och pilla!.
Annars fick jag sluta tidigare idag så jag kom till hallen redan vid 16.00 :D. Skönt med lite extra träning faktiskt.
Det gick ruggit bra i början, mycket bra slag m,m - men i slutet så dog koncentrationen och de blev inte sådär jätte bra, men är hyffsat nöjd med spelet ändå. Mer spärr träning är vad jag ska träna, de andra sitter :D.
Men aja ska ta och soova nu, är rätt seg. Puss

*Hejja Sverige friskt humör, de är de som susen gör, Hejja, hejja, hejja* Vinst med 2-1 mot Lettland!

20/11-07

Idag var en både seg och snabb dag, man hade alltid något att göra. Fast där på Br leksaker har man alltid något att göra, om man inte har något att göra så är de konstigt. Men idag var jag nere på lagret nästan hela tiden, från 9-00- 12. Hade lunch mellan 12-12.30 och gick ner kanske nån timme till lagret och la upp varor m,m. Sen har man fixat nåt stativ med lucia klädnad på, och sen sluta jag :). Så denna dagen har vart soft, men ändå göör jobbig, för måste ju bära massa stora och små kartonger. Kan inte fatta hur Lotta orkar jobba så mycket som hon gör, med en liten bebis i magen. Men hon får nog mamma ledigt när magen blitt lite större :).
Annars har jag inte gjort så mycket faktiskt, åkte hem direkt för mina fötter höll inte uppe kroppen, helt trött. Har vilat men ska nu dra och sova i stora sköna sängen :)
*god natt*


19/11-07

Denna datorn lever sitt egna liv, men de var ju ingen ovanlig nyhet!
Idag har man gjort en massa känns de som, men egentligen bara 2 saker. Vart på Br leksaker och sprungit upp och ner o tatt upp varor till affären m,m. Sedan efter apu:n så stack man till hallen, på gamlestadstorget så sprang en mörkhyad kille till spårvagnen, jag tyckte jag såg han tappa något, och han tyckte också de, men han såg inget så han sprang vidare. Men när jag gick förbi där han sprang så såg jag att de var värsta bigga kniven där, den var typ 10-15 cm lång och 5 cm bred. Vad ska man göra liksom? :P
Men bowlingen gick bra till och från, de blev spärrträning, men ååh 10an den förbannade käglan !! Grrr*
Tränade typ 2 ½ timme, men de svider inte i mina fingrar som jag trodde att de skulle göra.
Annars har man inte hunnit med något annat, så ska väl kolla lite andra mejl m,m innan datan kraschar igen.
*Hoppas jag inte får dammsuga hela affären imorgon*

18/11-07

Nej men ser man på!, full pott i BK Astoria :D Damerna vann igår, b-laget, herrarnas dubbelmatch och ungdomarna vann idag. Själv spelade man hel ruttet två serier, sen börja man vakna och spela sitt spel igen! Då man gjorde 155 och 206. Men tur att vi vann och tog de där 5-0 i slutet :D Vilken känsla när verkligen alla spelar så bra. Allt som allt för mig blev 621, det får jag vara nöjd med oavsett den ruttna starten med 145 och 111, fy skam. :P Jag lovar, ska bara träna spärrspel de dagarna jag kan, för 12 miss och 6 hål ska man inte ha på 4 serier.
Annars har dagen vart rätt seg, men blev lite städning m,m.
Imorgon är de dags för springandet igen, usch på ett sätt men de blir väl oftast en lyckad dag. :P
Men ha de bra, ska sova alldeles strax.


17/11-07

Jag får ta och säga grattis till Viktorias och Tobias småttingar som har kollat ut igårnatt 03.30 :D Det blev en kille som fick namnet Elias och en liten tjej som fick namnet Johanna :). Grattis får jag säga och vad jag har hört talas om så har allt gått jätte bra :).
Igår var de fredag och faktiskt en rätt lugn dag, eller fick göra en del på Apu:n men de var bara roligt. Åkte hem till kusinerna, fast först så åkte jag till deras skola för de hade någon slags Drop in! för föräldrar m,m. :) Men senare blev det att åka hem till de och ha lite roligt. De var längesedan man träffa de.
Idag sov man till kvart över 1 fast jag blev väckt typ 3 ggr, att folk inte kan låta bli att ringa eller skicka sms efter iaf 11 eller nåt.
Men kollade på 3 av avsnitten av Prison Break idag, de programmet bara älskar jag. Jag kollar på resten när jag har tid eller rättare sagt när inte alla är hemma, så jag kan få ta tv:n själv någongång.
Grattis tjejen på 18 års dagen också :)

15/11-07

Br leksaker, koder, leksaker, lager, spring upp och ner, hjälpsamhet m,m. Det är vad de handlar om.
Idag fick man byta två rullar med inslagningspapper, dammsuga, vara i lagret, pressa kartonger, schliche djuren (hårdplast djuren) :P, satte prismärken på jul klistermärken, och så. Hjälpte lite folk , iaf de som frågade och kan hjälpa de mer och mer för varje dag.
Annars har man hämtat ut salvorna för mina eksem jag har på armarna, lite ryggen och knävecken. Köpte en t-shirt också, blev så kär i den :P haha.
Annars har man inte gjort så mycket, försökt att röjja lite grann i rummet, men de blir aldrig så bra :P Har tatt bort lite kläder och så.
Nu gör man inte så mycket, men ska snart sova. :P
Ha de fint, och hoppas ni haft en bra dag idag :)

eller föresten - de var vid ca halv 11 eller nåt var vi fortfarande nere i lagret, så frågade linda oss genom en som tryckar telefon typ :p ifall vi hade nån soft doll - 29 cm, så hitta vi en docka som var 30 cm och mjuk :P men de var fel. Men sen kom Lotta ner och hjälpte oss, hitta dockan. Jag fick gå upp i butiken men de hade tydligen sagt att de skulle vara en vit klädnad och inte en rosa som jag då hade tatt upp. Fick gå ner i lagret igen, hämta dockan och verka så glad så glad. :P Men kunden blev iaf glad att jag hitta rätt tillslut. Taa daaa! :P

14/11-07

Detta får bli en kort berättelse om dagen =)
Bussen kom i tid, jag kom till praktiken i god tid också, skönt när allt bara rullar.
Dagen rulla på bra, fyllde kataloger, satte ut "pang pris" på katalog/erbjudande varor, de tog hela dagen nästan. Men jag hjälpte människor som fråga och jag fick faktiskt ett bra utlåtande av en jag hjälpte. För Lotta sa till mig att de var en kund som sa att jag var väldigt hjälpsam mot henne, men de kanske beror på att jag kunde om just den varan men alltid kul att höra något bra :) 
Efter dagen så tänkte man ta ut sina salvor från apoteket, men de var säkert en30 före , så jag orkade inte vänta som träningen började 17.
Träningen gick allt bra, fick till några gudomligt bra slag, men spärrspel är något jag måste träna. Mycket och intensivt, men de kommer de också.
Nu annars har man tat de lugnt, och ska ta och sova lite grann :) Är så morgontrött så kommer aldrig upp!.
Men ha de fin fint, hej då :)

13/11-07

Imorse var de frost på bilar och annat, de var kallt och så såg man snöflingor sippra ner, och man tänker nej inte redan. Men de gick bort under dagen, skönt de. :)
Annars har dagen vart rätt soft, har vart nere på kajlagret och nedrans vad många leksaker, man kan inte riktigt fatta att de är så mycket, jag hade hand om spel lagret, och de är typ 50 olika spel om inte ännu mer, helt sinnes.
Men fick gå kvart över 2 för skulle till läkaren, fick två salvor för har fått några röda eksem igen. UUUUSCH! Det både kliar och svider, hua mig. Fattar inte hur jag inte kunde klia när jag var mindre, men så de gjorde jag. Fast de gör jag nu med, men när man va liten så tänkte man inte på de på samma sätt.
Annars har man inte gjort så mycket, gick till torget för att kolla lite, så träffa man på nån gammal lärare som jag inte minns namnet på :P haha. De är som vanligt, men de kanske poppar upp någondag.
Annars har man inte gjort så mycket, tatt de lugnt för de mesta.

Men nu ska jag lägga mig, ha de gutt .


12/11-07

Imorse så kom inte bussen i tid, som vanligt när man har lite halvt bråttom.
Kom till Br leksaker vid 09.02 men de var tydligen rätt tajmat ändå :)
Gick igenom en lista, och sedan fick man börja med att sätta ut julkatalogen ute i affären, och i ställen vid ingångarna :). Annars har man inte gjort så mycket, fick besök av Jenny och thomas - hennes kille, trevlans faktiskt. Malin kom in en sväng vid halv 2 eller nåt och hälsade på, vi är ju nästan grannar i nordstan. Hon är på Guppi och jag på Br leksaker.
Efter APU:n så åkte man till gamlestan, för att spela lite bowling. Det gick rätt sugit i början, men efter ett tag så rulla de på riktigt bra, då jag spelade ut bollen och stod kvar upprätt :D, vilket slag jag fick in väärsta nice :)
Vi åkte till affären för att handla lite hem, och de hade gjort om en hel del i affären, men de var inte färdiga än, utan hade nog rätt mycket kvar.
Men annars har de inte blitt så mycket , datorn och lite så.
Nu ska jag ta och sova strax, :)


11/11-07

Igår när planet skulle landa så var de ju väldigt mörkt ute, så tänkte man att de här går ju bra. Man trodde att den hade en bit till marken men nej, den landa hel klantigt. Kändes inte som att den landa med bak hjulen först utan den landa med alla 3 hjul samtidigt, inte så värstans smidigt faktiskt. Alla hoppa till men de gick bra ändå. :)
När man hade fått sin väska så gick vi ut, och vem är de som sitter och väntar på en kompis :P Jo sandra w, blev riktigt förvånad :P. Men de var trevlans att träffas igen, har inte sett henne på ca 2 veckor eller så.
Idag sov man inte värstans länge, men jag överlevde :)
Åkte till Eriksberg för att kolla på eriksberg masters , sandra eriksson spelade faktiskt rätt bra bowling :D.
Efter de så fick man skjuts hem av eva och björn, sen har man inte gjort så mycket mer än att sitta vid datorn och kolla runt lite :) Har börjat lite smått att ladda upp lite bilder från resan på
http://pyyret89.bilddagboken.se , så det är bara att gå in och kolla :)
Imorgon så blir de BR Leksaker, praktik i 3 hela veckor. Skulle vara bättre om jag skulle fått gå dit nån vecka innan och bestämma lite , men som man åkte på semester så får de bli att bara komma dit :)
Nu ska jag se ifall jag hittar något att göra, så ha de bra . kram


Spain :D 10/11-07

Hej hopp :D
Nu är man hemma igen och tänkte skriva lite blogg som man inte gjort nu på 1 hel vecka :)
För er som inte vet så har man vart i Spanien - Bahia Feliz - Hotell Orqueida - 1 vecka.
Vi har haft de väldigt bra, och vädret har legat mellan 24-30 grader varmt. Härligt värre.
Allt var som på grädden över i! :P Fast efter 2:a dagen, då jag lyckades få en blåsa under tån, vilket gjorde väldigt ont när vi gick våra promenader. Blev några utflykter, med mycket gång!. Men kan bara säga en sak, det var verkligen helt underbart.
Maten där var helt nedrans underbart , frukosten kunde man välja ALLT, det var väldigt mycket gott. Buffén , vad kan man säga mer än magnifico!! Gott som tusan.
Personalen där var väldigt vänliga och snälla, så deras betyg där 5/5 :)
Jag ska sätta in lite bilder på bilddagboken för er som vill se, men de kan kanske dröja nåndag eller två :) Så Ha tålamod, de kommer :).
http://pyyret89.bilddagboken.se tror jag länken är. :P
Ha de fint, så hörs vi. Oj tänk har inte spelat bowling i evigheter nu :P Är lite sugen faktiskt :)


- home sweet home :D 2/11-07

Helena gick in i rummet och väckte mig kl 5.00!!, fick i mig lite frulle och vi tog taxin ca halv 6 till flygplatsen.
Checka in och fick mina biljetter, ca halv 7 gick jag igenom den där säkerhets kontrollen. Fick stanna och plocka upp min väska, för de trodde jag hade nåt i den tydligen som inte var okej, men sen är man ju helt oskyldig :D.
Satte mig i planet och den var inte fullsatt, när jag kom till Helsingfors så hade man inte så mycket att göra, köpte tuggummi - sen satt man ju och väntade o väntade, tillslut fick man gå på de planet också :).
Kom till Stockholm , gjorde följa john - följde efter alla andra som visste vart man skulle och hämtade min väska. Sen gick jag igenom tullen, förbi terminal 5 och gick och gick sen kom jag fram till terminal 4 för att checka in väskan igen. Gick igenom säkerhetskontrollen utan problem denna gången, gick och satte mig och väntade till de stog "go to gate". Satte mig i det sista planet idag och det var helt skönt att veta att de var sista planet för idag :D Men sitter på ett nytt plan redan imorgon bitti, då jag , mamma och niklas ska åka till Spanien :) Det kommer bli dö roligt.
Men annars har denna veckan gått segt i början men den gick jätte snabbt de sista dagarna. Tack så mycket tjejer, älskar er.


- last day, 1/11-07

Idag var sista dagen här i Oulu, och den spenderades i emmas skola och på stan :)
Fick sitta och lyssna mest :) men på deras hemkunskap fick jag och sofia göra någon italiensk gryta med korv , krossade tomater , blandat med pasta. Emma och Henkku gjorde choklad plättar med nogaut mosé :P fast jag fick bara grädde :). Jätte gott blev det och alla var snälla. De roligaste var nog att höra alla finska prata svenska, som att de är en svensk skola. :P
Men senare gick jag och emma till stan för att kolla lite , emma hitta en tröja och ett fint linne.
Nu saknar jag min familj och det ska bli så gudomligt skönt att komma bort en vecka till ett varmare ställe :D:D Spanien here we come , på lördag morgon åker planet. :).
NU imorgon ska jag och Helena upp kl 5 för att sedan åka taxi till flygplatsen halv 6. Flyget går ca 7 så då har jag tid att checka in och softa, hoppas verkligen de går bra, gillar inte att de är så många mellan landningar. 
Men de är sånt man får ta.
Jag ska nog ta och sova, inte roligt att gå upp kl 5 , iiiiisch. Se ya tomoroow in GÖTEBORG morsan :D:D:D:D:DD:D:D Längtar . PUSS allesammans.